Introductie jeugdtennis

Jeugdtennis TV Bernissepark
Tennis is een supertoffe sport! Altijd relaxed en gezellig langs of op de baan, maar soms ook fanatiek en spannend tijdens een wedstrijd. Dus als je lekker wilt sporten op jóuw manier, dan is tennis ideaal. Je kan al vanaf een jaar of 6 bij ons beginnen.
Grofweg is jeugdtennis ingedeeld in twee leeftijdsgroepen die gefaseerd het spel leren.
 
Bassisschool jeugd (6-12 jaar)
Deze groep leert stapsgewijs de spelregels en techniek van de sport volgens het KNLTB Tenniskids(*) programma.
Op onze vereniging starten de jongste kinderen in rood op een klein veldje met aangepaste langzame (rode) ballen. Zo kunnen ze al snel een échte rally spelen. Bij Tenniskids is het meedoen en spelenderwijs het spelletje leren belangrijker dan winnen.
 
Middelbare school jeugd (12-17 jaar)
Na Tenniskids is de jeugd toe aan het “echte” werk. Ze spelen dan
Junioren tennis (**) op een heel veld, met snelle gele ballen. Er wordt meer aandacht besteed aan wedstrijdtactiek en onderlinge competitie. Ook het winnen wordt belangrijker. Met verlies omgaan leren ze dan evengoed. Sportiviteit en gezelligheid blijven daarbij voor ons net zo belangrijk.
 
Competitie spelen
Voor álle jeugdleden raden we het spelen van competitie (***) aan. Je krijgt het spel sneller onder de knie en je leert je clubgenoten beter kennen. Hierdoor wordt tennis écht leuker.
Bij de jongste jeugd zijn competities korte “events” van maximaal een paar uur met veel spelletjes. Alle kinderen, ook van de eigen vereniging, spelen dan tegen elkaar. Dit is altijd een vrolijke en drukke boel om naar te kijken. Vanaf een jaar of 12 wordt er in clubteams gespeeld met 4 tot 6 spelers. Competities worden aangeboden op elk niveau, je kan er als jeugdlid meteen mee beginnen.
 
Tennisles
Naast het veel op de baan staan en wedstrijdjes spelen begint elke sport met training (****). Deze worden verzorgt door Tennisschool Smash tennis en padel. Er worden trainingen aangeboden om techniek te verbeteren. Daarnaast worden op onze vereniging ook speciale wedstrijdtrainingen voor de jeugd aangeboden. Bij deze trainingen gaat het om spel- en
gedragsregels en het verbeteren van tactiek tijdens single en dubbelwedstrijden.
 
Jeugdcommissie
Onze Jeugdcommissie wil alle jeugdleden zoveel mogelijk met elkaar laten spelen, óp of naast de baan. Daarbij staan de ontwikkeling en het spelplezier voorop. In overleg met ouders en trainers bepalen we daarin wat de beste route is voor het kind.
Naast de jeugdcompetitie en jeugdtoernooien organiseren we diverse activiteiten zoals het “Beat the parents”- toernooi, Sinterklaasavond en het tenniskamp waar we niet gaan tennissen.
 
Vragen of interesse?
Neem contact met ons op via [email protected]
 
Meer info:
Tenniskids
** Juniorentennis
***Competitie
**** Training

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 181 773 546

Tennispark TV Bernissepark

Melkweg 11
3214 GM Zuidland

KVK-nummer

83437657